Dačić: Nema para za ambasade na Baltiku

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je za "Danas" da Srbije ove godine neće otvoriti ambasade u baltičkim zemljama - Estoniji, Letoniji i Litvaniji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.01.2017.

07:30

Dačić: Nema para za ambasade na Baltiku
Foto: Tanjug, arhiva

"Nije planirano u budžetu, nema para", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje da li će Srbija otvoriti ambasade u cilju uspostavljanja bližih odnosa s tim baltičkim državama koje koče Srbiju u otvaranju poglavlja 31 koje se odnosi na spoljnu politiku i bezbednost.

Upitan da li će u ovoj godini biti poseta tim državama, a pogotovu Estoniji koja u drugoj polovini 2017. preuzima predsedavanje EU, Dačić je odgovorio da će ministar spoljnih poslova Estonije doći u Beograd početkom godine.

"Sa ministrima Litvanije i Letonije sam se video u Hamburgu, na ministarstkom savetu OEBS-a", kaže šef srpske diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: