Fijonova "karta Evrope": Podeljena Nemačka, postoji SCG

Karta Evrope koju je francuski kandidat za nominaciju konzervativaca za predsedničke izbore Fransoa Fijon objavio u predizbornoj brošuri izazvala je podsmeh.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2016.

14:02

Fijonova
Foto: Gettyimages

Na mapi je prikazana Nemačka, podeljena na Istočnu i Zapadnu, 26 godina nakon ujedinjenja.

"Nešto nije u redu" u brošuri izdatoj za kampanju bivšeg premijera, primetio je kanal N24, dok list “Velt” ukazuje na "neugodnu grešku u programu Fransoa Fijona".

“Neu pres” govori o povratku Hladnog rata i dana komunističke Nemačke te piše da "u Fijonovom programu Demokratska Republika Nemačka i dalje postoji".

"To bi Putina učinilo srećnim", jedan je od komentara na društvenim mrežama, koji se odnosi i na Fijonovu želju za približavanjem Moskvi.

Na 59. stranici brošure, objavljene uoči predsedničkih izbora u Francuskoj, karta Evrope prikazuje granicu koja deli Nemačku na istok i zapad, onako kako je izgledala pre ujedinjenja 1990.

Osim toga, na karti postoje Srbija i Crna Gora kao jedna država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: