Poslanici DS će napuštati salu kad god Rističević govori

Poslanici DS napuštaće salu svaki put kada bude govorio lider Narodne seljačke stranke i poslanik poslaničke grupe SNS Marijan Rističević.

Izvor: B92

Petak, 18.11.2016.

13:29

Poslanici DS će napuštati salu kad god Rističević govori

To će raditi u znak protesta zbog njegove "brutalne spremnosti da napada ne samo političke protivnike već i decu koja se bore za život", rekao je poslanik DS Goran Ćirić.

Ćirić je novinarima u parlamentu rekao da je DS pozvao i ostale poslanike da na taj način iskažu svoj stav prema takvom načinu govora i podsetio da su u četvrtak osim poslanika opozicije i neki poslanici vladajuće koalicije osudili tvitove Ristićevića o teško bolesnoj jednogodišnjoj ćerki poslanika DS Dejana Nikolića.

"Pozvali smo juče nosioca liste SNS Aleksandra Vučića da se izjasni o ovoj temi. Nismo dobili osudu ovakvog ponašanja. Poslanički klub DS neće odgovarati nasiljem na nasilje. Odgovoriće tako što će izaći iz skupštinske sale svaki put kada Ristićević bude govorio o bilo kojoj temi", rekao je Ćirić.

On je apelovao na poslanike da civilizuju svoj pristup i govor u skupštini.

"DS neće nasilno sprečavati bilo koga da govori u skupštini", naveo je on.

Predsednik Narodne seljačke stranke izazvao je dosta bure tokom sednice Skupštine Srbije u sredu, došlo je do sukoba sa poslanicima pokreta „Dosta je bilo“, zbog čega je sednica na kratko prekinuta.

Rističević je tada govorio o nasilju nad ženama i pokazivao fotografije sa proslave pravosudnih organa koju su, kako je rekao, organizovali predstavnici bivše vlasti, a na kojoj je hrana služena na nagim "ohlađenim ženama da se hrana ne bi kvarila".

Osim toga, Rističević je veliku buru u javnosti izazvao kada je prikupljanje novca za bolesnu jednogodišnju Sofiju Nikolić, čiji je otac poslanik Demokratske stranke, nazvao “prikupljanjem novca za kampanju DS”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: