"Novosti": Srbija nije slala "teroriste" na Đukanovića

Srpske bezbednosne službe došle su do pouzdanih podataka da niko iz zvaničnih struktura Srbije nije učestvovao u događajima u Crnoj Gori tokom nedavnih izbora.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2016.

08:14

Ovo saznaju "Večernje novosti" navodeći da to će biti predočeno i na današnjoj sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti koju je zakazao predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Kako list navodi, očekuje se da upravo glavna tema bude hapšenje 20 državljana Srbije u Crnoj Gori, tokom izbornog procesa, a zbog sumnje da su pripremali napad na institucije te zemlje i otmicu crnogorskog premijera Mila Đukanovića. Kao organizator grupe označen je bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić kome je određen pritvor.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je za "Novosti" da će, između ostalog, na dnevnom redu biti i moguća umešanost srpskih državljana u dešavanja u Crnoj Gori

"Po nalogu predsednika Vlade Vučića, biće održana sednica Biroa na kojoj će se razgovarati o tri veoma važne teme. Pored moguće umešanosti naših državljana u nedavna dešavanja u Crnoj Gori, pričaće se i o delovanju stranih obaveštajnih službi na teritoriji Srbije i zaštiti nacionalnog suvereniteta, kao i o borbi protiv korupcije i kriminala."

Stefanović očekuje da će brzo i pravovremeno reagovanje svih službi bezbednosti, kao i do sada, dati rezultat:

"Iznećemo premijeru sve važne informacije do kojih smo došli u prethodnih nekoliko nedelja", naveo je on.

Premijer Vučić je još u subotu nagovestio da naše službe imaju informacije do kojih ni Crna Gora još nije došla. Kako "Novosti" saznaju, na sednici će biti reči o prisustvu agenata CIA i drugih obaveštajnih službi u našoj zemlji.

One su se, prenose nam naši izvori, poslednjih meseci naročito aktivirale, o čemu svedoče i kontraobaveštajne akcije naših operativaca tokom kojih su i razotkriveni brojni slučajevi špijunaže.

List podseća da su operativci BIA nedavno u saradnji sa policijom priveli visokog funkcionera Uprave kriminalističke policije pod sumnjom da je službenicima CIA u Beogradu odavao poverljive informacije MUP.

Takođe, početkom septembra operativci BIA uhapsili su državljanina Srbije Čedu Čolovića, koga je vrbovala hrvatska vojna obaveštajna služba i koji je priznao krivicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: