Šef KFOR: Na Kosovu mir i sloboda kretanja

Komandant KFOR italijanski general major Đovani Fungo ocenio je da je bezbednosna situacija na Kosovu mirna i sigurna i da je obezbeđena sloboda kretanja.

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2016.

22:35

Default images
Getty Images

Fungo je na seminaru Parlamentarne skupštine NATO-a Rose Roth, rekao da je delovanje Kfora promenjeno i da se prilagodilo sadašnjoj stuaciji, ali da je i dalje u skladu sa misijom utvrđenom pre 17 godina, kako bi se obezbedio miran i siguran ambijent i sloboda kretanja.

"Bezbednosna stuacija se vidno poboljšala", rekao je Fungo i dodao da je trenutno na Kosovu prisutno 4.500 pripadnika mirovnih snaga NATO, dok ih je 2002. godine bilo 36.000.

Seminar Rose-Roth Parlamentarne skupštine NATO-a počeo je u subotu i na njemu će 21 država članica tog vojnog saveza i njegovih partnera razgovarati o perspektivi Kosova i odnosima sa Evropskom unijom i ulogom NATO-a u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: