Brnabić:Uskoro zamena zdravstvenih knjižica preko E uprave

Ministarka za državnu upravu Ana Brnabić najavila je da će građani od polovine novembra za zamenu zdravstvenih knjižica moći da se prijave preko E uprave.

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2016.

14:21

Brnabić:Uskoro zamena zdravstvenih knjižica preko E uprave
screenshot

"Rok je 31. decembar da se zamene zdravstvene knjižice. Jedna trećina građana je to do sada završila. Nova Vlada Srbije, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Ministrastvo zdravlja su izašli u susret građanima i zahteve za zamenu zdravstvenih knjižica stavili su u hitne prioritete u elektronsku upravu", rekla je Brnabić.

Ona je precizirala da će posao biti završen do sredine novembra i da će građani moći preko E uprave da podnesu zahtev za zamenu papirnih zdravstvenih knjižica karticama zdravstvenog osiguranja.

"Preko portala E uprava će elektronski moći da se prijave za zamenu zdravstvenih knjižica za nove kartice. Mi kao dva ministarstva apelujemo na građane da nema potrebe da čekaju u redovima i prave gužve na šalterima, da ćemo ovo obezbediti kao novu elektronsku uslugu", naglasila je ministarka.

Ona je podsetila da je ovo druga elektronska usluga koja se uvodi posle projekta "Bebo dobrodošla na svet", kojom seelektronski iz porodilišta omogućava prijava bebe, prijava prebivališta i dobijanje zdravstvene knjižice.

Kako kaže inicijativa da se prijava za zamenu zdravstvenih knjižica uvede kao elektronski servis stigla je od građanina baš iz Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: