Erdogan "ujedinio" Bošnjake u Novom Pazaru / VIDEO

U Novom Pazaru je održan skup podrške turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na kom se okupilo nekoliko hiljada ljudi.

Izvor: B92

Nedelja, 07.08.2016.

20:28

Erdogan

Kako javlja dopisnik B92 iz Novog Pazara, u organizaciji skupa su pored Društva prijatelja Turske učestvovale i tri najveće bošnjačke stranke u Srbiji, SDA Sandžaka, SDP i BDZS, što je prvi put posle dve decenije da su se žestoki protivnici ujedinili.

Sa skupa je navedeno da Novi Pazar i Sandžak stoje uz politiku Redžepa Tajipa Erdogana i da podržavaju demokratiju, kako u Turskoj, tako i u svim državama sveta.

Istaknuto je i da je Turska veoma važna za Novi Pazar, kako zbog porodičnih, tako i zbog poslovnih veza, kao i da su Bošnjaci most saradnje Srbije i Turske, a Sandžak je kapija te saradnje.

Okupljenima su se obratili studenti koji se školuju ili su se školovali u Turskoj, a uživo je prenošeno i obraćanje Erdogana sa skupa organizovanog u Istanbulu kome je prisustvovalo više od milion ljudi.

Građani su za B92 rekli da je Turska prijatelj Srbije i Sandžaka, “zemlja koju osećaju svim srcem“, kao i da vole Erdogana jer pomaže Srbiji i u dobrim je odnosima sa njom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: