Miloš Jovanović preuzima DSS?

Sanda Rašković Ivić podnela je ostavku na mesto predsednice Demokratske stranke Srbije, a njen naslednik će najverovatnije biti Miloš Jovanović.

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

17:23

Miloš Jovanović preuzima DSS?
Foto: Tanjug

Razlog ostavke predsednice koja je stranku vratila u parlament jeste to što su se opštinski odbori te stranke odlučili na saradnju sa naprednjacima.

"Mi kao stranka treba da se odlučimo na koju ćemo stranu. Postoje odbori kao na Kosovu i Metohiji i u Nišu koji su odlučno protiv koalicije sa SNS i ja se pridružujem toj grupaciji ljudi. S druge strane, moramo da uvažimo činjenicu da postoji veliki broj odbora koji se zalažu za koalicije sa SNS", navela je Sanda Rašković Ivić.

A među tim odborima su i dva beogradska. Lider prestoničkog DSS Uroš Janković u tome - ne vidi problem.

"Negde smo opozicija, negde smo vlast. Tamo gde su ljudi kompatibilni na lokalu, trebaju da ulaze. Jer svako će platiti cenu lošeg rada na lokalu. Da li je to dovoljno da se stranka isprofiliše kao opoziciona? Ukoliko nemate ključnu ideološku politiku, onda ćete se baviti lokalima", kaže Janković.

Sanda Rašković Ivić, koja je DSS vratila na političku scenu Srbije, kaže da će tek videti da li će se opet kandidovati za čelo stranke: "Ja ostajem u DSS i u parlamentu gde ću se boriti za sve državotvorne ideje DSS-a".

Ipak, nešto više zna lider beogradskog DSS-a.

"Za sada mogu da kažem ono što je većinski stav članova, a to je naša zajednička želja da Miloš Jovanović bude taj koji će preuzeti DSS. Sa time se i bivša predsednica takođe složila", kaže Janković.

Sednica skupštine na kojoj će biti izabran novi lider stranke biće održana na jesen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: