Novosti: Vlada do 4. avgusta, pet ministara odlazi

Nova Vlada Srbije biće formirana do 4. avgusta a Aleksandar Vučić ostaće njen predsednik, pišu "Novosti" u izdanju od utorka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

23:35

Novosti: Vlada do 4. avgusta, pet ministara odlazi
Foto: Tanjug

Prema navodima lista, u sastavu nove vlade neće biti mesta za dosadašnjeg ministra prosvete Srđana Verbića, ministarku državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički kao ni za Željka Sertića koji je vodio resor privrede.

Bez resora će ostati Snežana Bogosavljević Bošković, koja je bila zadužena za poljoprivredu kao i Velimir Ilić koji je u prethodnoj vladi bio zadužen za vanredne situacije.

Novi ministri, kako navode "Novosti", biće dugodišnji gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, koji bi trebao da preuzme resor poljoprivrede i Goran Knežević, koji bi vodio Ministarstvo privrede.

Dosadašnji ministar pravde Nikola Selaković preći će u resor držane uprave i lokalne samouprave dok bi Zlatibor Lončar ostao na funkciji ministra zdravstva.

List navodi i da je od socijalista, jedino Ivica Dačić siguran član nove vlade dok su ministrima energetike i kulture, Aleksandru Antiću i Ivanu Tasovcu, "opale" šanse da zadrže te resore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: