Šta čeka Terezu Mej? Bregzit, podele, rasizam...

Velika Britanija danas dobija novu premijerku, a Terezu Mej će već na početku sačekati mnogo posla. Početak Bregzita samo je jedan od njih.

Izvor: B92

Sreda, 13.07.2016.

12:50

Šta čeka Terezu Mej? Bregzit, podele, rasizam...
Foto: Gettyimages

Uprkos tome što je bila pristalica kampanje za ostanak u Evropskoj uniji, Mej će nastaviti svoju politiku u pravcu Bregzita.

Sigurno je da će biti pod velikim pritiskom evropskih lidera da učini “razvod“ podnošljivim.

“Spremna sam da zavrnem rukave. Ken Klark (konzervativac) kaže da sam teška žena. Sledeći muškarac koji će to shvatiti je Žan Klod Junker (predsednik Evropske komisije)“, rekla je Tereza Mej.

Iako je Bregzit samo početak, Mej će imati zadatak i da ujedini podeljenu naciju.

Rezultati referenduma pokazali su 52 odsto za odlazak, 48 odsto za ostanak.

London i Škotska glasali su za ostanak, zahtevajući nezavisnost od Velike Britanije, a već prve prognoze govore o tome da bi drugi referendum u Škotskoj zaista tom regionu i doneo nezavisnost.

Mej takođe mora da sazove i izbore do 2020. godine.

Iako je pre dva dana postalo jasno da će ona postati nova premijerka, Tereza Mej se mora suočiti i sa podelama unutar same Konzervativne partije.

Tereza Mej će morati i da nađe rešenje za sve više rasističkih napada, koji su nekontrolisano usledili u danima nakon referenduma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: