Lendsom se izvinila pa se povukla, Terezi Mej otvoren put

Andrea Lendsom će se povući iz trke za lidera britanske Konzervativne partije, što otvara put Terezi Mej do premijerske fotelje.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 11.07.2016.

13:09

Lendsom se izvinila pa se povukla, Terezi Mej otvoren put
Foto: Gettyimages

Ministarka energetike će se navodno povući zbog prevelikog pritiska, piše BBC.

Andrea Lendsom, javno se danas izvinila protivkandidatkinji Terezi Mej zbog izjave da majčinstvo daje prednost u obavljanju funkcije premijera.

Na britanskoj političkoj sceni izbio je skandal povodom navodne izjave kandidatkinje za predsednicu vladajuće Konzervativne stranke Andree Ledsom da, zbog činjenice da je majka troje dece, ima "veoma realan interes" za budućnost Britanije.

`List "Tajms" objavio je intervju sa Ledsom na prvoj strani, pod naslovom "Majčinstvo mi daje prednost nad Terezom Mej", ali je Ledsom izjavila da je ta izjava "pogrešno protumačena" i optužila list da je ove navode "izvukao iz konteksta", prenosi AP.

U tekstu se citira Ledsom, koja je navodno rekla da njena rivalka u borbi za čelno mesto stranke "možda ima bratance, sestričine, ali ja imam decu koja će imati decu, koja će biti direktni učesnici onoga što će se događati u budućnosti".

Ledsom je u obraćanju novinarima ispred svoje kuće u Northamptonširu rekla da je "zgrožena načinom na koji je ovo predstavljeno".

"Tokom dugačkog intervjua su me juče više puta pitali za moju decu, a ja sam svaki put jasno dala do znanja da ne želim da ta tema na bilo koji način bude deo kampanje za izbor predsednika Konzervativne stranke", rekla je Ledsom.

Novinarka "Tajmsa" Rejčel Silvester je stala u odbranu svog članka i izjavila da je zbunjena reakcijom Andree Ledsom.

Tereza Mej, koja nema dece, pokrenula je akciju za "čistu kampanju" i pozvala Ledsom da joj se pridruži i da zajedno potpišu to obećanje. Tim Tereze Mej je odbio da komentariše navodne izjave Ledsomove o majčinstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: