Identifikovan "usamljeni napadač", ciljao policajce belce

Napadač koji je ubio pet policajaca u Dalasu i ranio njih sedam iz snajperske puške identifikovan je kao 25-godišnji Majka Gzavijer Džonson.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 08.07.2016.

15:03

Identifikovan
Foto: Tanjug

Policija je navela da on nije povezan ni sa jednom terorističkom organizacijom, a nema ni kriminalni dosije.

Džonson, koji je stradao u okršaju sa policijom, bio je "uznemiren zbog ubistva dvojice Afroamerikanaca" i nameravao je da cilja bele policajce. Policija veruje da je delovao kao pojedinac, ne kao pripadnik neke organizacije.

Detektiv Dejvid Braun rekao je da su u napadu korišćeni snajperi, ali da se još “slažu kockice“.

"Tokom pregovora sa policijom je rekao da ga je potresao pokret 'Crni životi su važni', da su ga uznemirili poslednji slučajevi. Rekao je da zbog toga želi da ubija belce, naročito policajce", rekao je Braun.

Policija još nije navela koliko je tačno ljudi umešano u napade u Dalasu, niti je poznato da li postoje pomagači i kakva je njihova veza. Ipak, objavljeno je da su tri osobe uhapšene.

Gradonačelnik Dalasa Majk Rouling izjavio je da je pet policajaca ubijeno, dok su sedam policajaca i dva civila ranjeni hicima iz vatrenog oružja kada je počela paljba iz snajpera prilikom uličnih protesta u ovom gradu.

Rouling je dodao da ne veruje da bilo ko od povređenih u životnoj opasnosti, prenosi AP. Na policiju je otvorena vatra iz najmanje dva snajpera u Dalasu, u američkoj državi Teksas, a jedan od napadača, koga je policija danas opkolila, stradao je u detonaciji eksploziva koji je postavio policijski robot. Ta osoba je prethodno pretila da su bombe postavljene širom grada, prenele su agencije.

Pucnjava je počela u trenutku kada su se u centru grada održavali protesti zbog stradanja dvojice Afroamerikanaca tokom policijskih intervencija u Minesoti i Luizijiani, saopštila je policija, javio je BBC.

Šef policije u Dalasu Dejvid Braun izjavio je ranije da je posle ubistva policajaca iz snajpera u tom gradu uhapšeno troje osumnjičenih dok je četvrti opkoljen i razmenjivao je vatru sa pripadnicima policije, preteći da su postavljene bombe širom Dalasa, preneo je AP.

Još nisu poznati svi detalji pucnjave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: