Petak, 08.07.2016.

17:33

"Borba za Vračar": Zamenik predsednika skupštine iz PUPS

Nakon brojnih peripetija oko toga kome će ići Vračar B92 nezvanično saznaje da bi kandidat za predsednika opštine mogao da bude Milan Nedeljković iz SNS.

Izvor: B92, Tanjug

Foto: Thinkstock

Za zamenika predsednika skupštine opštine izabran je Slobodan Rebić iz PUPS. DS i DJB nisu glasali.

Na prethodnoj sednici 24. juna izabran je predsednik Skupštine opštine Mihajlo Grupković (LDP) koga je predložila SNS. On je tada prekinuo sednicu jer nisu bile završene konsultacije o kandidatu za predsednika opštine.

Osim Grupkovića, na toj sednici izabran je i sekretar Zoran Lukić iz SNS, kao i članovi za administrativna pitanja. U međuvremenu javnost je bila obaveštena da je Grupković zvao na konsultacije šefove odborničkih grupa, ali se dva puta tom pozivu nisu odazvali odbornici DS.

DSS je ponudio manjinsku podršku pokretu Dosta je bilo, koju su oni odbili, a potom su oni prihvatili ponudu SNS.

U međuvremenu je šef odborničke grupe SNS Uglješa Mrdić saopštio da je lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" potpisala jutros koalicione sporazume o formiranju većine sa SPS, DS S i LDP.

Mrdić je rekao da ta koalicija ima 23 odbornika od 45 koliko ih ima u Skupštini opštine Vračar.

Mrdić je zahvalio svim strankama koje su formirale skupštinsku većinu na Vračaru i poručio da je "odgovornost za vođenje opštine zajednička i da je veoma važna činjenica da ce novu vlast na Vračaru činiti većinom stranke koje su na vlasti u gradu i Republici".

Vračar je bio jedna od glavnih tema vanrednih parlamentarnih izbora 24. aprila. Srpska napredna stranka fokusirala se na to preuzme rukovođenje tom beogradskom opštinom iz ruku Demokratske stranke.

Međutim, Vračar je posle izbora bio jedna od tri beogradske opštine, pored Beograda i Starog grada, u kojima SNS nije osvojio većinu glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: