Erdogan: Cilj napada nije bio postizanje nekog rezultata

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je napad na aerodrom Ataturk u Istanbulu ocenjujući da je njegov cilj bio da "potkopa Tursku ubijajući nevine".

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

01:14

Erdogan: Cilj napada nije bio postizanje nekog rezultata
Foto: GettyImages

"Jasno je da cilj ovog napada nije bio postizanje nekog rezultata, već samo stvaranje propagandnog materijala protiv naše zemlje korišćenjem krvi i bola nevinih ljudi", naveo je Erdogan u saopštenju.

Erdogan je poručio da očekuje da svet zauzme "odlučan stav" protiv terorističkih grupa i pozvao na zajedničku borbu protiv terorizma, prenele su agencije.

AP napominje da se napad odigrao tokom Ramazana i da je Erdogan naveo da on pokazuje da "terorizam napada bez obzira na veru i vrednosti".

Erdogan je kazao da Turska ne odustaje od borbe protiv terorizma i da njegova zemlja ima "snagu, odlučnost i kapacitete da u toj borbi ide do kraja".

Na aerodromu u Istanbulu odjeknule su dve eksplozije, a čula se i pucnjava, javljaju svetski mediji.

Broj mrtvih je više od 50, a ranjenih više od 100, navodi jedan turski zvaničnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: