Most: Nismo dali ultimatum HDZ u vezi sa Karamarkom

Most je saopštio da nije tačno da je upućen ultimatum HDZ da do utorka iz Vlade Hrvatske povuče prvog potpredsednika Tomislava Karamarka, javlja index.hr.

Izvor: B92

Nedelja, 12.06.2016.

10:27

Default images
Thinkstock

"Most nezavisnih lista nije dao HDZ-u nikakav rok do utorka jer želimo dati priliku premijeru da odbrani svoju čast u Hrvatskom saboru i pred zastupnicima odgovori na neistinite optužbe navedene u obrazloženju njegovog opoziva. Očekujemo od HDZ-a da povuče predlog opoziva premijera i predloži novog kandidata za potpredsednika Vlade. Ako HDZ ipak ostvari najavu rušenje premijera i Vlade, onda će Most kao jedinu moguću opciju odabrati nove izbore", navodi se u saopštenju Mosta objavljenom noćas.

"Slobodna Dalmacija" je juče objavila da je Most dao HDZ-u do utorka u podne rok da umesto Tomislava Karamarka izabere novog prvog potpredsednika Vlade, ili će u suprotnom ta stranka potpisati zahtev SDP-a za raspuštanjem Hrvatskog sabora, piše "Slobodna Dalmacija".

Hrvatski mediji navode da predstavnici Mosta HDZ-ov izbor prema kojem bi mandatar nove vlade bio sadašnji ministar finansija Zdravko Marić smatraju "klasičnim spinom", odnosno "blefom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: