Hilari: Devojčice koja sanjaš velike snove - da, moguće je

Hilari Klinton se zahvalila ljudima koji su glasali za nju i pomogli joj da dođe do "istorijskog trenutka za žene – nominacije za Belu kuću", piše BBC.

Izvor: B92

Sreda, 08.06.2016.

07:39

Hilari: Devojčice koja sanjaš velike snove - da, moguće je
Foto: GettyImages

"Hvala vam, dostigli smo ključnu stvar“, rekla je ona na mitingu u Njujorku. Kako kaže, "prvi put u istoriji naše nacije žene će biti kandidat velike partije“.

Prema njenim rečima, Donald Tramp po temperamentu nije pogodan da bude predsednik.

„Moja majka me je učila da se nikada ne povučem pred siledžijom. To se ispostavio kao dobar savet“, rekla je ona.

„Svakoj devojčici koja ima velike snove – da, možeš da budeš šta god poželiš, čak i predsednica. Ovo veče je za tebe“, dodala je Klintonova.

Klintonova je ranije slavila na „prajmaris“ u Nju Džerziju čime je zacementirala nominaciju Demokratske partije.

Osim toga, slavila je i u Južnoj Dakoti i Novom Meksiku dok je njen rival Berni Sanders pobedio u Severnoj Dakoti. Šest država glasalo je u utorak, a trka iz Kalifornije će doneti najviše glasova.

Sanders se nada da će pobediti tamo, a istraživanja javnog menjenja pokazuju da su on i Hilari blizu.

Kako kaže, dobro mu ide matematika, ali neće odustati od trke.

Kako se navodi, on želi da pridobije superdelegate pred stranačku konvenciju u julu, ali stručnjaci navode da će teško uspeti u tome. AP je ranije preneo da je Klintnova prema njihovoj računici prikupila dovoljno delegata za nominaciju.

Predsednik SAD Barak Obama pozvao je i Sandersa i Klintonovu u utorak kojoj je čestitao na „obezbeđivanju dovoljnog broja delegata za nominaciju Demokratske partije“.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: