Naglo otopoljenje Hitnoj pomoći donelo pune ruke posla

Hitna pomoć u Nišu je tokom vikenda imala znatno više posla nego inače - pregledali su 1.119 pacijenata u ambulantama, a na terenu su intervenisali 309 puta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

10:19

Naglo otopoljenje Hitnoj pomoći donelo pune ruke posla
Foto: Tanjug

Samo u toku jučerašnjeg dana u ambalantama Hitne pomoći pregledano je 448 pacijenata, a na terenu njih 113.

Naglo otopljenje i visoke temperature uslovili su povećanje broja pacijenata sa alergijskim reakcijama, povišenom telesnom temperaturom i komplikacijama hroničnih bolesti.

"U ambulanti za odrasle najviše je bilo pacijenata obolelih od hroničnih plućnih i srčanih bolesti, dok je na pedijatriji najviše bilo dece sa alergijskim reakcijama, povišenom temperaturom i različitim povredama", kažu u Hitnoj pomoći.

Prema rečima lekara te zdravstvene ustanove, i među odraslima i među decom bilo je dosta onih koji su se za pomoć obraćali zbog ujeda insekata i krpelja.

U protekla tri dana u Nišu su se dogodila tri saobraćajna udesa, a u njima su tri osobe lakše povređene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: