Dok se priča o Karamarku, Kovač vanredno o Srbiji

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Miro Kovač održaće vanrednu konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o odnosima sa Srbijom.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

11:39

Dok se priča o Karamarku, Kovač vanredno o Srbiji
screenshot

On će govoriti o problemu oko otvaranja poglavlja 23 u pregovorima sa EU.

Kako je javila hrvatska agencija Hina, konferencija za novinare biće održana u 12.30 sati na temu "Spoljnopolitičke aktuelnosti, uključujući pristupne pregovore EU-Srbija u poglavlju 23".

Komentarišući izjavu evropskog komesara Johanesa Hana da je sa Hrvatskom nađeno rešenje za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima sa Srbijom i da se formalna odluka očekuje sledeće sedmice, Kovač je juče izjavio da dogovor još nije u potpunosti postignut, istakavši da hrvatski zahtevi moraju biti uvaženi.

"Mi smo razgovarali tom prilikom (u Parizu) i o tom mogućem rešenju. Očekujemo da ovih dana postignemo dogovor. Još ga nismo u potpunosti postigli. Kad ga postignemo, onda ćemo o tome hrvatsku i evropsku javnost jasno informisati", dodao je Kovač, prenela je regionalna tv N1.

On je dodao da je Hrvatska zaista razgovarala s Evropskom komisijom, zemljama članicama i holandskim predsedništvom EU-a o rešenju.

"Želimo pronaći rešenje koje će jasno uvažavati hrvatske zahteve", rekao je Kovač.

"Bez ispunjavanja tih zahteva neće biti moguće napredovati što se Srbije tiče. Moguće je da će ti zahtevi biti ispunjeni. Mi na tome radimo", dodao je tada Kovač.

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je da je sa Hrvatskom nađeno rešenje za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima sa Srbijom, i istakao da formalnu odluku očekuje sledeće sedmice, a otvaranje poglavlja - do kraja juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: