"Ferari" parkiran na pešačkom ispred Komunalne policije

Snimak crvenog "ferarija" parkiranog kod pešačkog prelaza ispred sedišta Komunalne policije pojavio se na Fejsbuku. Autor kaže da niko nije reagovao.

Izvor: B92

Sreda, 18.05.2016.

12:44

Foto: Facebook/I. Okanoviæ (uz dozvolu autora)

Kako je rečeno za B92 u "Parking-servisu", prijava o ovom vozilu je stigla tek danas, iako je snimak objavljen u utorak po podne.

Na snimku i fotografijama vidi se luksuzno vozilo stranih registarskih oznaka, koje je nepropisno parkirano na trotoaru kod pešačkog prelaza ispred samog sedišta Komunalne policije u Makenzijevoj 31.

Autor ovog snimka tvrdi da je i više komunalnih policajaca videlo vozilo, kao i da su im i građani ukazivali na njega, ali da su kazne izostale.

"Došao sam u Komunalnu policiju da platim kaznu napisanu zato što mi je jedan točak 10 centimetara prešao na zelenu površinu. A u ovom slučaju nisu ništa uradili", rekao nam je autor snimka.

Kako je naveo, vozač je "ferari" prvo parkirao ispred same zgrade, a zatim se, nakon negodovanja građana, premestio preko puta.

Prema važećim propisima, vozilo ne sme da se parkira na pešačkom prelazu ili na rastojanju manjem od pet metara od prelaza.

Inače, mesta na kojima je dozvoljeno parkiranje i znak koji obeležava parking-zonu nalaze se odmah iza "ferarija".

Iako je snimak od juče, u Parking-servisu su za B92 rekli da je prijava ovog slučaja stigla tek danas, posle čega je ekipa izašla na teren, ali vozilo tada nije bilo na tom mestu.

"Parking-servis je dobio prijavu za ovaj slučaj danas, kako je u pitanju prioritetan slučaj, ekipa je odmah izašla na teren i bila je sa saobraćajnom policijom na licu mesta u roku od sedam minuta. Međutim, taj automobil nije više bio tamo", rekli su nam u PR službi ovog preduzeća.

B92 je zatražio informacije o ovom slučaju i od Komunalne policije, pod čijom je nadležnošću održavanje komunalnog reda, u koje spada i parkiranje.

Nezvanično, komunalna policija ne može samostalno da reaguje kada su u pitanju vozila sa stranim tablicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

199 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: