Čiji avioni su bombardovali izbeglice blizu Alepa? / VIDEO

Ujedinjene nacije su potvrdile da je izbeglički kamp u sirijskom gradu Sarmadi na 30 kilometara od Alepa bombardovan u četvrtak.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

07:38

Čiji avioni su bombardovali izbeglice blizu Alepa? / VIDEO

Pretpostavlja se da je stradalo tridesetak izbeglica, uključujući žene i decu, veliki broj je povređen, a objavljen je i snimak mesta tragedije.

Portparol Bele kuće Džoš Ernest rekao je da avioni koalicije na čelu sa SAD nisu bili na zadatku u trenutku napada na kamp, kao i da ne postoji opravdanje za napade na nedužne civile.

Iz Ujedinjenih nacija je saopšteno da ovaj napad ima elemente ratnog zločina, dok se potom oglasio i britanski šef diplomatije Filip Hamond koji je prebacio krivicu na vlast u Damasku.

Napad na kamp se dogodio svega dan pošto su Moskva i Vašington saopštili da su dogovorili 48-časovni prekid vatre u Alepu, koji je bio poprište brutalnih sukoba proteklih nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: