Avion iz Turske sleteo van piste u Prištini

Avion Turkiš erlajnsa, koji je dolazio iz Istanbula, pri sletanju je izašao van piste aerodroma u Prištini.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 02.05.2016.

21:24

Default images
Foto: Beta, AP

Kako pišu prištinski mediji, avion je nešto posle 21.00 sleteo van piste, ali prema podacima aerodroma Adem Jašari u incidentu nije bilo povređenih.

Prištinski aerodrom biće zatvoren do okončanja istrage o nesreći.

Kako spekulišu mediji, tim avionom je u povratku (Priština-Istanbul) trebalo da leti bivša predsednica Kosova Atifete Jahjaga, koja je trebalo da učestvuje na međunarodnom skup u Jordanu.

Istvoremeno, na Fejsbuku se oglasila i bivša kosovska predsednica Atifete Jahjaga koja je demantovala da je bila u tom avionu, izrazivši zadovoljstvo što niko nije povređen.

Ona je to navela nakon što su pojedini prištinski portali objavili da je ona trebalo da u povratku leti tim avionom na relaciji Priština-Istanbul. Portparolka prištinskog aerodroma Valentina Gara izjavila je za AP da su se u avionu, koji je poleteo iz Istanbula, nalazila 143 putnika i osam članova posade.

Prema njenim rečima, avion je "imao manju nesreću u kojoj niko nije povređen".

Gara je dodala da će aerodrom biti zatvoren dok se ne obavi preliminarna tehnička istraga koja bi trebalo da utvrdi razlog nesreće.

Kako se navodi, otkazana su tri leta.

Lokalni mediji su objavili fotografiju na kojoj se vidi da je avion na travi i da ljudi beže iz njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: