Makedonija: Zakazan novi protest u dve kolone

U Skoplju je posle sinoćnih nereda i sukoba demonstranata i policije mirno. Novi protesti u dve kolone, opozicije i vladinih pristalica, zakazani su za danas.

Izvor: Beta, RTS

Petak, 15.04.2016.

08:39

Makedonija: Zakazan novi protest u dve kolone
Foto: Tanjug, arhiva

Treći protesti doneli su nove incindente, a u četvrtak oko 20 časova huligani, koji su bili u protestu opozicije, bacali su kamenje i baklje na policiju.

Nije bilo žrtava, a izgleda da nije bilo ni uhapšenih, javlja reporter RTS-a.

Ovaj incident pokazuje da postoji velika napetost, a novi protesti su zakazani za večeras.

Tenzije se nastavljaju i tako će verovatno biti do izbora 5. juna. Možda bi izbori mogli da budu rešenje, ali opozicija odbija da izađe na njih. Izbori su provobitno bili planirani za 24. april pa su pomereni za jun.

I u Bitolju se juče protestvovalo jer je makedonska tužiteljka Katica Janeva najavila da počinje nova afera "Transporter".

Najnovija istraga Specijalnog tužilaštva, nazvana "Transporter", odnosi se na malverzacije u vezi s besplatnim prevozom učenika u opštini Bitolj, u šta je umešan tamošnji gradonačelnik Vladimir Taleski.

Tužiteljka je rekla da protiv Televskog neće biti vođen istražni postupak, jer je aboliran, ali da će Tužilaštvo tražiti da mu bude oduzeta imovina koju je protivpravno stekao u tom slučaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: