"Balkan prva linija odbrane Evrope od terorizma"

Jordanski kralj Abdulah ocenio je u Minhenu da su zemlje zapadnog Balkana „prva odbrambena linija Evrope protiv ekstrmizma.

Izvor: B92

Petak, 12.02.2016.

21:56

Default images
Foto: Beta/AP

On je u svom govoru na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji rekao da se moraju podržati zemlje sa muslimanskom većinom na Balkanu u borbi protiv ekstremizma.

Abdulah je ocenio da ništa ne bi moglo biti skuplje za Evropu od jačanja ekstremizma na Balkanu.

Prema njegovim rečima, Evropa mora zemljama poput BiH, Albanije ili Kosova ispružiti ruku, to jest prihvatiti ih kao „predvodnike stabilnosti.

U suprotnom kralj Jordana smatra da bi za par godina bilo reči o pretnji koja se ne može lako izbeći, a to se ne sme desiti.

Islamska država bila je glavna tema prvog dana konferencije u Minhenu, a tako je i Abdulah kazao da zbog rata u Siriji trenutno na pet Jordanaca dođe po jedna sirijska izbeglica.

Arapi i muslimani imaju odgovornost da predvode rat protiv islamske države, poručio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: