Gvatemala: 16 mrtvih, trojici odsečena glava

U sukobu zatvorenika u prenatrpanom zatvoru u Gvatemali ubijeno je 16 ljudi, među kojima su trojici odsečene glave, rekli su zvaničnici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2015.

09:13

Default images

Vatrogasna služba saopštila je da je iznela 16 tela iz zatvora u kojem su juče izbili sukobi.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Elmer Sosa rekao je da su policija i vojska intervenisali kako bi se vratio red u zatvoru.

Sosa je potvrdio da su zatvorenici imali vatreno oružje.

Portparol zatvorske službe Rudi Eskivel je rekao da je zatvor, čuven po nasilju, predviđen za 600, ali da se u njemu nalazi 3.092 zatvorenika.

On je dodao da je sukob izbio između pripadnika bandi Mara 18 i Mara Salvatruča i zatvorenika koji ne pripadaju bandama.

Sosa je, kako prenosi BBC, rekao da postoji više teorija o uzroku sukoba. Prema jednoj, sukob je izbio između pripadnika bandi i zatvorenika koji nisu u bandama posle vremena predviđenog za posete. Druga mogućnost je da su zatvorenici postali nasilni pošto su čuvari sprečili pokušaj bekstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: