Uhapšen Kurti i 40 aktivista Samoopredeljenja

Poslanik Samoopredeljenja u Skupštini Kosova Aljbin Kurti i 40 aktivista tog pokreta uhapšeni su danas u Prištini.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 28.11.2015.

15:59

Default images
Foto: Tanjug

Posle protesta opozicije protiv sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština i demarkacije granica s Crnom Gorom, koji je okončan mirno, Kurti se s ljudima koji su ga okruživali na Trgu Zahira Pajazitija uputio prema sedištu stranke.

Policija Kosova slomila je stakla i ušla u sedište pokreta Samoopredeljenje u kome se nalazio Kurti za kojim je izdat nalog za hapšenje zbog aktiviranja suzavca na sednici parlamenta i izazivanja opšte opasnosti.

Kosovska policija je prethodno saopštila da je imala informaciju o tome da će Kurti učestvovati na protestu, ali da ga nije uhapsila, kako je ranije najavljivala, da bi se izbegla da sitaucija eskalira.

"Imali smo informaciju u vezi sa učešćem na protestu osobe za kojom je izdat nalog za hapšenje, ali na osnovu procene stanja i u cilju izbegavanja eskalacije situacije, tokom protesta nismo preduzeli mere za njegovo hapšenje. Policija će te mere preduzeti u skladu sa nalogom", navodi se u saopštenju.

Inače, pripadnici pokreta Samoopredeljenje su putem društvene mreže Fejsbuk saopštili da je policija u potpunosti opkolila sedište njihovog pokreta.

Oni su poručili: "Ulice su naše, a ne policijske".

U međuvremenu, jedna grupa aktivista Samoopredeljenja je izašla iz sedišta tog pokreta i krenula u pravcu prištinske opštine, ali ih je u tome omela policija.

Policija pokušava da udalji pripadnike pokreta Samoopredeljenja, koristeći pritom "biber sprej". Nekoliko pripadnika Samoopredeljenja je privedeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: