"Policija i Tužilaštvo mi nisu pružili pomoć"

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović izjavila je obavestila javnost o napadu jer nije imala podršku od ljudi sa kojima je sarađivala.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 23.11.2015.

21:12

Default images

Kako je ona rekla za televiziju N1, glavni razlog zbog kojeg je izašla u javnost je taj što joj policija i Tužilaštvo nisu pružili pomoć.

“Izašla sam u javnost da bih sebe zaštitila. Nisam verovala da neću imati pomoć policije i Tužilaštva”, rekla je ona.

Miroslava Milenović, forenzički računovođa i članica Saveta za borbu protiv korupcije, napadnuta je fizički u subotu u podne u haustoru zgrade u kojoj živi.

Milenovićeva veruje da je ovaj napad u vezi sa objavljivanjem predstojećeg izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije o medijima.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se slučaj napada na člana Saveta za borbu protiv korupcije Miroslave Milenović koristi za napad na vladu.

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović izjavila je da ima poverenja u pripadnike policije, ali ne i u policiju kao instituciju.

"Imam poverenja u pripadnike policije, ali se policija guši u aferama. Pravim profesionalcima nije dozvoljeno da rade", kazala je Milenovićeva, koja je u subotu napadnuta u haustoru zgrade u kojoj živi.

Milenovićeva je, gostujući na televiziji N1, kazala da nisu istiniti navodi o tome da ne sarađuje sa policijom, koje je naveo ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodala da ona ima kontakte i sa policijom i sa tužilaštvom.

Ona je podsetila i da je u septembru policiji prijavila da je neko prati, ali da nije bilo konkretnih rezultata istrage.

Članica Saveta za borbu protiv korupcije je, govoreći o finansiranju i oglašavanju u medijima, rekla da je ova vlada znatno štedljivija od prethodnih, ali da nije tako i sa javnim preduzećima i preduzećima sa većinskim državnim vlasništvom, koja izdvajaju znatna sredstva.

Milenovićeva je pomenula i da je od pojedinih preduzeća, poput Srbijagasa, Telekoma, ili novosadske Informatike, nemoguće dobiti podatke i podsetila da se tim povodom oglasio poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić.

Prema njenim rečima, prepiska povodom dostavljanja podataka traje i sa samom Vladom Srbije.

Ona je ukazala i na to da su Televiziji Pink davane subvencije iz budžetskih sredstava, a da su se krediti koji su toj televiziji dati za neke izvozne poslove poklopili sa isplatama poreskih dugovanja.

Milenovićeva je ukazala i na veliku moć marketinških agencija koje su bliske vladajućim strukturama, što je, kako je navela, važilo i u vreme prethodne vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: