Ubijen šef grupe koja kaže da je oborila RUS avion

Egipatska policija je u Kairu ubila Ašrafa Ali al Garablija lidera ogranka Islamske države koji tvrdi da je srušio ruski avion na Sinaju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.11.2015.

14:32

Default images
foto: Beta/AP

On je ubijen u razmeni vatre sa policijom u severoistočnom delu egipatske prestonice, gde je policija pokušala da ga uhapsi, ali se on opirao.

“Terorista je osetio prisustvo pripadnika policije, pucao je i pokušao da pobegne, policija je bila primorana da puca i tom prilikom je on ubijen“, navodi se u saopštenju egipatskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Al Garabli je bio lider grupe Ansar Bait al Makdis, koja je potom promenila ime u Islamska država provincije Sinaja, nakon što je objavila da se pridružuje terorističkoj organizaciji koju predvodi Abu Bakr al Bagdadi.

Njega su egipatske vlasti označile kao jednog od najopasnijih kriminalaca u državi, a veruje se da je organizovao nekoliko atentata, uključujući i napad na bivšeg ministra unutrašnjih poslova Muhameda al Saida.

Grupa koju je predvodio tvrdi da je odgovorna za pad ruskog putničkog aviona sa 224 putnika i članova posade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: