Ponedeljak, 26.10.2015.

14:26

Zaplenjene dve tone droge, uhapšen saudijski princ

Obezbeđenje aerodroma u Bejrutu sprečilo je šverc dve tone amfetamina u tabletama, koje je trebalo da budu utovarene na privatni avion jednog saudijskog princa.

Izvor: Tanjug

Default images

U policijskoj akciji su privedeni princ, kao i još četvoro ljudi, rekao je jedan libanski zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman, a prenela je agencija AP.

Proizvodnja tableta amfetamina koje se prodaju pod imenom "kaptagon" cveta u Libanu i ratom razorenoj Siriji, odakle se izvoze dalje na Bliski istok, a posebno u države u Persijskom zalivu.

Kancelarija Ujedinjenih nacija za borbu protiv šverca droge je u izveštaju iz 2014. navela da je tržište amfetamina na Bliskom istoku u porastu , kao i da se u Saudijskoj Arabiji, Jordanu i Siriji zapleni 55 odsto od ukupne zaplenjene količine amfetamina u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

23 h

Podeli: