Mađarska: Prva žrtva izbegličke krize

Muškarac iz Pakistana je poginuo u Mađarskoj pošto se srušio na pruzi kada je grupa od oko 350 migranata pobegla sa železničke stanice u mestu Bičke.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

18:46

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Vlasti su u tom mestu držale oko 800 izbeglica, saopštila je mađarska policija.

U saopštenju se navodi da policajci nisu jurili grupu odbeglih migranata, a muškarac se srušio oko 800 metara od stanice u Bičkeu, zapadno od Budimpešte, preneo je Rojters.

Mađarska televizija je objavila da je Pakistanac pao i udario glavom o prugu.

Na stotine izbeglica je probilo policijski kordon na železničkoj stanici u Bičkeu i krenulo da trči železničkom prugom prema zapadu, ometajući saobraćanje vozova.

Migranti su iznenadili policajce na stanici, naglo izašavši iz prednjeg dela voza.

Policija je uspela da uz veliku galamu, vrisku i plač dece zaustavi i vrati u voz samo manji deo od oko 500 migranata, koliko se procenjuje da se nalazilo u njemu, prenosi AP.

Prema saopštenju reportera ove agencije, u sve većoj daljini se mogla videti grupa od najmanje 200 migranata kako trči duž pruge prema 135 kilometara udaljenoj Austriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: