Izetbegović: Prošetaću Knez Mihailovom

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je insistirao da se sastanak sa srpskim premijerom održi u Beogradu, a ne u Karađorđevu.

Izvor: B92

Sreda, 22.07.2015.

13:57

Default images
Foto: Beta

Izetbegović je kazao da su sva trojica članova Predsedništva BiH došli u Beograd na poziv premijera Srbije Aleksandra Vučića jer žele da "ceo region krene u snažan ekonomski razvoj, za šta je neophodna politička stabilnost i sigurnost koje nema bez inteziviranog procesa pomirenja".

"Zato sam zatražio da se ne vidimo u Karađorđevu, već u Beogradu i da prošetam Knez Mihailovom, da saznam kakva je reakcija građana", naglasio je Izetbegović.

Na pitanje novinara B92 zašto su osumnjičeni za napad na premijera Vučića u Potočarima uhapšeni i nedugo zatim pušteni na slobodu, Izetbegović nije odgovorio, ali je rekao da je nekadašnji komandant muslimanske vojske u Srebrenici Naser Orić priveden kada je došao u Sarajevo i da će proces biti nastavljen.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine tokom razgovora izjavio da je otvorena nova stranica zajedničke budućnosti.

Ranije je bilo planirano da se taj sastanak održi u Karađorđevu, jer je susret zakazan nedugo nakon što je srpski premijer napadnut i gađan kamenicama i drugim predmetima tokom komemoracije u Memorijalnom centru Potočare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

327 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: