Davenport: Vučić pokazao političku hrabrost

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport, ocenio je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić, spremnošću da ode u Srebrenicu, pokazao političku hrabrost.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

08:10

Default images
Foto: Tanjug

"Mislim da je (premijer Vučić) pokazao političku hrabrost tako što je pokazao spremnost da ide i učestvuje u godišnjici tih strašnih stvari od pre 20 godina. Pre svega, odgovornost svih političara u Srbiji i u regionu je da pokažu konstruktivne korake ka pomirenju", naglasio je Devenport za N1.

Kada je reč o slučaju Nasera Orića, Davenport njegovo oslobađanje nije želeo da komentariše, rekavši da je to odluka švajcarskog suda.

Isti sud - da je svaka akcija koja bi doprinela pomirenju u regionu važna - Davenport je izneo i povodom rezolucije o Srebrenici, rekavši da će diskusija o njoj biti vođena pre svega u Njujorku, da je na SB da o njoj donese odluku i da u takve diskusije EU nije upućena.

"Želim da istaknem da je bitno da svaka rezolucija doprinese pomirenju u regionu", istakao je šef delegacije EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: