ZG: Policija "zarobila" "šatoraše" u crkvi

Demobilisani borci koji mesecima protestuju u šatoru od jutros blokiraju Markov trg u Zagrebu. Po dolasku policije "šatoraši" su ušli u crkvu i ostaće do jutra.

Izvor: B92, index.hr

Četvrtak, 28.05.2015.

22:23

Default images
Foto: Printskrin

Policija je blokirala ulaz u crkvu gvozdenom ogradom. Propustili su samo Hitnu pomoć i četvoricu sveštenika.

Kako javlja Index.hr, oko 22h na Markov trg je stigla interventna policija pod punom opremom, a jedan od specijalaca je preko megafona saopštio okupljenima da imaju 10 minuta da se raziđu, a ako to ne učine biće primorani da upotrebe silu.

"Šatoraši" su ušli u crkvu, a pred policiju je izašao sveštenik. Policija ne može da uđe u crkvu jer im to branii Vatikanski ugovor.

U crkvi se nalazi i ekipa Hitne pomoći jer je nekolicini "šatoraša" pozlilo.

Grupa pripadnika policije koji dežuraju pred crkvom se smenjuju.

Oko Stare gradske većnice i okolnih ulica postavljene su barikade, tako da na Markov trg policija ne pušta nikoga.

Demobilisani borci traže razgovor sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, a iz Vlade Hrvatske je najavljeno da razgovora sa Milanovićem danas neće biti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: