UKR: Rusi premeštaju snage, rizik raste

Rusija je preselila snage u istočnu Ukrajinu i postoji rizik od ponovnih borbi u narednim mesecima, navodi ukrajinski ministar odbrane Stepan Poltorak.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2015.

19:18

Default images
Foto: Beta, AP

Na konferenciji za novinare u litvanskom gradu Panevezisu Stepan Poltorak je naveo da proruske snage imaju podršku Rusije i da je teško predvideti njihove akcije.

"Veliki broj tenkova i artiljerijskih sistema su preselili na tu teritoriju i na teritoriji Luganska i Donjecka ima jedinica ruskih oružanih snaga. Zato mi vidimo rizik da će borbe ponovo biti pokrenute", tvrdi Poltorak, prenela je agencija Rojters.

Rojters navodi da je nasilje manje intenzivno na istoku Ukrajine od prekida vatre uspostavljenog sporazumom u Minsku u februaru, ali da se dve zaraćene strane, redovno, međusobno optužuju za kršenje primirja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

15 h

Podeli: