Mali tornado odneo "zamak" sa decom VIDEO

Troje dece je povređeno na Floridi kada je mini tornado na jednoj plaži digao u vazduh i nekoliko sekundi nosio zamak na naduvavanje u kojem su bila deca.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

17:48

Default images
Foto: Printscreen

Šestogodišnja Šamoja Ferguson, jedna od troje dece koja su bila u zamku u trenutku kada ga je tornado digao u vazduh, dobila je veliku modricu na čelu i ostaće u bolnici preko noći.

„Bila sam u zamku za naduvavanje i tornado je podigao zamak dok sam skakala pa sam letela i pala“, kaže Šamoja Ferguson za NBC.

U trentuku kada je zamak poleteo u njemu je bio i njen 11-godišnji brat.

„Sreća je pa su pogodili pesak“, navodi njihova tetka. „Bila je u šoku, nije mogla da priča. Usta su joj bila krvava“, dodaje takođe neko iz njene porodice ko je bio na plaži. „Usta mog rođaka su bila sva krvava. Samo je ležao i tresao se.“

Devojčici su nakon pada odmah stavili kragnu, dok su, kako se navodi, dečaka odmah uvili u plastiku

Petogodišnja Šadaja Brajant je treća koja je bila u zamku. Ona je završila sa prelomom ruke.

„Mislila sam da ću da umrem. Bila sam u zamku koji je poleteo dok sam bila unutra i posle sam pala u prašinu“, kaže ona.

Njen otac Rajan Hauard kaže da se u tom trenutku osećao bespomoćno.

„Plakao sam na putu do tamo i od trenutka kad sam video da zamak leti do bolnice sam takođe plakao. Veoma sam se potresao, mislio sam da je tamo bezbedno“, kaže Hauard.

Sofija Fuler, jedna od svedoka, ističe da su svi vrištali i onda potrčali u tom pravcu.

„Tornado je došao iz vode i krenuo ka mestu na kojem smo sedeli“, navodi ona.

Međutim, onda je promenio pravac i krenuo ka zamku na naduvavanje. Trenutak kasnije, dok je leteo, deca su ispadala iz njega.

„Vrteo se, polomio koš i bandere. Nastavio je da se vrti i u tom trenutku jedna devojčica je pala na beton“, navodi Džamelija Vrej.

Svedoci ističu da su se policajci probili kroz ono što je ostalo od zamka za naduvavanje kada se zaustavio na ulici kako bi proverli da unutra nema još dece.

„Ovakve stvari za skakanje su dozvoljene. To je nesreća, čin majke prirode, koji niko nije mogao da spreči“, navodi Dijana Grinlau iz lokalne policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: