"Janković zloupotrebljava funkciju"

Funkcioner SNS Vladimir Đukanović ponovo je pozvao zaštitnika građana Sašu Jankovića da "ne zloupotrebljava funkciju ombudsmana zbog svoje politicke ambicije".

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2015.

14:37

Default images
Foto: Tanjug

Osim toga, Đukanović je rekao da ombudsman treba da podnese ostavku i kandiduje se na izborima.

"Ako ima morala, neka podnese ostavku, a taj politički program koji je stavio u svoj izveštaj 2014. godinu neka kandiduje na izborima", rekao je Đukanović u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Prema njegovim rečima, zaštitnik građana je u svom izveštaju za 2014. godinu izneo paušalne ocene o stanju u medijima i nije naveo nijedan primer pritiska na novinare ni cenzure.

Đukanović je ocenio i da je neverovatno da se "paušalne ocene" iz Jankovićevog izveštaja uzimaju u našim medijima "zdravo za gotovo".

"Interesantno je da se nije setio da u izveštaj stavi kako su pojedini mediji na najbrutalniji i vulgarniji način pisali o porodici predsednika vlade", rekao je Đukanović.

Predstavljajući izveštaj za 2014. godinu članovima skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Janković je ranje tokom dana rekao da u Srbiji ima medija u kojma se čuju kritički stavovi, ali je zamerio izvršnoj vlasti što negoduje zbog takvih stavova.

"Uloga države nije da bude na jednoj strani, već da promoviše slobodu govora. Kod nas se sa pozicije izvršne vlasti emituje da su oni koji izražavaju kritičko mišljenje strani i tajkunski plaćenici, koji ne vole državu", rekao je Janković.

To, kako je dodao, izaziva strah kod medija i novinara da će doći u neugodnu poziciju po pitanju oglašavanja, koji je jedan od izvora prihoda u medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: