"Crvena poternica dovoljan zahtev"

Crvena poternica za biznismenom Miletom Radišićem dovoljan je zahtev svima, pa i policiji Srbije, da znaju kako da postupe, izjavio je ministar policije RS.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

00:26

Default images

Upitan da li će policija Republike srpske tražiti od vlasti Srbije da uhapse Radišića koji je sam poručio da je u Beogradu, Dragan Lukač je naveo da je poternica preko Interpola "dovoljan razlog za postupanje u ovom slučaju", te da MUP RS nema nadležnost da deluje u Srbiji.

Banjalučki biznismen Mile Radišić trebalo je da se početkom marta javi na izdržavanje trogodišnje zatvorske kazne zbog privrednog kriminala, ali je napustio BiH i putem medija poručio da je u Srbiji čije državljanstvo ima.

Organizacija "Transparensi internešnel Bosne i Hercegovine" (TI BiH) pozvala je nedavno vlasti da, na osnovu Ugovora Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o izručenju, zatraže od Srbije izručenje Mileta Radišića.

TI BiH je podsetila da taj ugovor BiH i Srbije, ratifikovan u Parlamentarnoj skupštini BiH prošle godine, jasno predviđa da BiH ima pravo da traži izručenje svojih državljana radi izvršenja pravosnažno izrečene kazne koja iznosi najmanje četiri meseca zatvora.

Ministar Lukač je danas još rekao da je slučaj u vezi s navodnim prisluškivanjem premijerke RS Željke Cvijanović završen kada je reč o MUP RS, te da su svi podaci predati u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS koje nije tražilo dodatno postupanje policije.

Ovaj slučaj pokrenut je novembra prošle godine, kada su mediji objavili audio-snimak na kojem premijerka u društvu nekoliko osoba govori o navodnoj kupovini poslanika za formiranje skupštinske većine u RS.

Lukač je rekao i da je formiran policijski tim koji istražuje informacije o nestanku originalnog ugovora o prodaji banjalučke Robne kuće "Boska" iz Ministarstva trgovine i turizma RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: