Hakovani računi "Britiš ervejza"

Aviokompanija "Britiš ervejz" je saopštila da je nekoliko desetina hiljada računa redovnih korisnika hakovano i da ih je zamrzla kako bi problem bio rešen.

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2015.

22:17

Default images

Iz aviokompanije je rečeno da nije došlo do kradje ličnih podataka, ali su korisnici upozoreni da privremeno neće moći da koriste popust na osnovu pređenih kilometara.

Kompanija je navela da problem obuhvata samo mali deo od više miliona putnika i da bi sistem trebalo da bude normalizovan u narednim danima.

"'Britiš ervejz' je primetio neovlašćenu aktivnost vezanu za račune naših redovnih korisnika, koji su članovi ekskluzivnog kluba. Želimo da uverimo korisnike da u ovom trenutku nismo upoznati sa pristupom ličnim podacima unutrar računa, uključujući prošle odlaske ili detalje o kreditnim karticama", rekao je portparol kompanije.

Hakeri su upad izvršili "putem automatskog procesa", koristeći informacije dobijene na Internetu, u pokušaju da pristupe odredjenim računima, dodao je portparol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: