Australija šalje još vojnika u Irak

Australija će poslati još 300 vojnika koji bi trebalo da pomognu i obuče iračke snage koje se bore protiv džihadista ID, kaže australijski premijer Toni Abot.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

09:21

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

On je objasnio da je angažovanje dodatnih australijskih trupa u skladu sa zahtevom SAD i Iraka i da predstavlja novu fazu australijskog doprinosa borbi protiv ekstremista Islamske države.

Australija je prošle godine najavila da će se 600 njenih vojnika boriti protiv Islamske države.

"Mi naravno nerado, kao ljudi predani miru, učestvujemo u dalekim sukobima, ali, kao što znamo, taj sukob nas već mesecima dotiče", rekao je Abot.

Australija ima visok stepen opreza zbog mogućih napada džihadista koji se vraćaju sa Bliskog istoka, a pogotovo nakon talačke krize u jednom kafiću u Sidneju kada su ubijena dva taoca i otmičar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: