MK: Moguća rekonstrukcija vlade

U Makedoniji se ne isključuje mogućnost za rekonstrukciju vladinog kabineta, objavio je list "Utrinski".

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2015.

16:02

Default images

Kako kaže ovaj dnevnik, prema informacijama iz političkih krugova, premijer Nikola Gruevski bi mogao da se odluči za rekonstrukciju vlade, radi, kako se kaže, ublažavaja pritisaka javnog mnjenja zbog afere sa prisluškivanjem.

Na spisku funkcionera koji su "viđeni" za smenu bi bili ministarka za unutrašnje poslove Gordana Jankulovska i ministar zdravstva Nikola Todorov, tvrdi list.

Premijer Gruevski je prošle nedelje na pitanje poslanika da li će ministarka unutrašnjih poslova podneti ostavku posle afere prisluškivanja, rekao da treba videti šta se tačno desilo, kakve su analize i zatim doneti odluku.

Gruevski je, sa druge strane, isključio mogućnost da podnese ostavku.

U okviru mogućih promena, ovaj list je pomenuo i promenu predsednia Skupštie Trajka Veljanoskog, a ne isključuje se mogućost da ovaj položaj pripadne albanskoj partiji BDI.

Prema pisanju "Utrinskog", i ministri sa spiska BDI bi mogli da se nađu na spisku onih koje treba promeniti. To su ministar za obrazovanje Abilaćim Ademi, a možda i ministar za životnu sredinu Nuran Izairija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: