Veće kazne u vanrednim situacijama?

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić najavio je da će MUP Srbije u narednih sedam dana započeti proceduru izmene Zakona o vanrednim situacijama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.01.2015.

13:41

Default images
foto: Tanjug

Izmenama zakona bi bile pooštrene kaznene odredbe, ali Marić nije mogao da precizira detalje izmene tog zakona, međutim, izrazio je očekivanje da će ih Skupština Srbije usvojiti do maja ove godine, kada će biti i godišnjica od katasrofalnih poplava u Srbiji.

On je kazao da dosadašnja primena kaznene politika nije dala očekivane rezultate i ocenio da je "nacionalna boljka to što ne želimo da platimo 100 dinara za uklanjanje smeća vecg ga bacamo u reke, koje posle velikih padavina ne mogu da prime svu količinu vode, što se pokazalo i pre dva dana na jugu Srbije".

Govoreći o stanju na jugu Srbije posle poplava on je rekao da se "situacija stabilizuje" i da su upućene sušilice za Grdelicu i Bosilegrad.

"Trenutno se radi na zbrinjavanju i smeštaju 22 ljudi iz Vladičinog Hana, koji su živeli u barakama na obali reke", kazao je Marić.

Kako je dodao, i dalje se prati situacija na jugu Srbije, jer je najavljen porast vodostaja, ali se ne očekuje "ništa dramatično".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: