KG: Uhapšeni zbog torti sa deponije

Policija u Kragujevcu uhapsila je direktora JKOP “Čistoća“ i četiri radnika preduzeća zbog toga što su torte sa deponije završile u ilegalnoj prodaji.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 10.01.2015.

14:19

Default images
foto: facebook.com/ZastitaPotrosaca

U saopštenju PU Kragujevac navedeno je da su pored direktora D.R. (50), koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo neotklanjanje opasnosti, uhapšeni i radnici S.N. (36), S.S. (45), Lj.J. (55) i Z.K. (42) zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Osnovni tužilac je, posle višečasovnog saslušanja, zatražio pritvor za osumnjičene radnike JKP Čistoća među kojima je i direktor tog preduzeća.

Prema rečima zamenika okružnog tužioca Marije Mladenović, razlog za predlog o određivanju pritvora je da ne bi uticali na svedoke.

Da li će osumnjičenima biti određen pritvor odlučiće Osnovni sud u Kragujevcu.

Policija, tužilaštvo i Gradska uprava Kragujevca nisu odmah bili obavešteni o krađi 18.000 torti sa deponije u Jovanovcu koja se dogodila 24. decembra.

Kako javlja reporter B92 iz Kragujevca direktor “Čistoće“ je novinarima rekao da se ne oseća krivim, da je sve urađeno prema proceduri, ali i da mu nije jasno kako je preduzeće koje je proizvelo torte dobilo nalog da te torte budu donete baš na tu deponiju.

Takođe, primetni su i propusti Veterinarske inspekcije, koja je trebalo da bude prisutna prilikom uništenja torti, a bila je i u obavezi da propiše oblik pakovanja torti pre uništenja.

To nije učinjeno pa su privedeni radnici izneli 13 tona torti sa deponije i pustila u ilegalnu prodaju.

Za čitav slučaj slučajno je saznao gradonačelnik Radomir Nikolić 2. januara, rečeno je na zajedničkoj konferenciji prvog čoveka Kragujevca i načelnika Policijske uprave Gorana Živkovića.

Nacionalna organizacija potrošača Srbije upozorila je potrošače da ne kupuju torte koje su ukradene sa deponije u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: