DSS:Ne smanjujte nastavnicima platu

DSS je podržala zahteve prosvetnih radnika za unapređenjem svog položaja i pozvala Vladu Srbije i resornog ministra da nastavnicima ne smanjuju platu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2014.

15:28

Default images

Kako se navodi u pisanom saopštenju predsednice DSS Sande Rašković Ivić neprihvatljivo je da vlast smanjuje plate u oblasti u kojoj radi, kako kaže, više od 70 odsto visokoobrazovnih radnika koji su 2008. primali platu višu od 400 evra "a danas nepunih 300 evra".

Rašković Ivić dodaje i da je neprihvatljivo da ministar prosvete Srđan Verbić "preti merama" ukoliko nastavnici radikalizuju štrajk.

"Sigurno da prosvetari mnogo više brinu o đacima od nesposobnog ministra, ali su morali da dignu glas protiv obrazovnog sistema u kom nisu srećni ni nastavnici, ni đaci, ni roditelji", rekla je Ivić.

Prema njenim rečima u vreme kada je znanje najvažniji resurs, obrazovanje je poslednja linija odbrane naše budućnosti.

"Zato pozivamo ministra Verbića i Vladu Republike Srbije da prosvetnim radnicima ne smanjuju plate i da povećaju budžetska izdvajanja za obrazovanje u 2015.", istakla je Rašković Ivić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: