U Albaniju uz ličnu kartu?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se sa albanskim premijerom dogovorio da građani u Srbiju i Albaniju ulaze sa ličnom kartom.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 10.11.2014.

13:39

Default images

Vlada Srbije i Savet ministara Albanije potpisali su sporazum o uzajamnoj pomoći u sprečavanju, istraživanju i suzbijanju carinskih prekršaja.

U ime srpske vlade sporazum je potpisao ministar finansija Dušan Vujović, a s albanske strane ministar ekonomskog razvoja, trgovine i preduzetnišštva Arben Ahmetaj.

Vučić je rekao da su se on i Rama dogovorili da bude donet sporazum o tome da građani Srbije i Albanije mogu samo sa ličnim kartama da putuju u Albaniju, odnosno Srbiju, kao i da će Vlada Srbije danas o tome doneti odluku.

Premijer Srbije je kazao i da su se dogovorili da se potpiše sporazum o razmeni i saradnji mladih iz obe zemlje.

Vučić je rekao da želi da investitori iz Srbije posećuju Albaniju i da se poveća trgovinska razmenu.

Vučić je kazao da srpska manjina u Albaniji i albanska manjina u Srbiji treba da budu most sradnje i da dve zemlje treba zajednički da izađu pred EU sa vaznim infratrukturnim objektima.

Vučić je ovo saopštio pre govora albanskog premijera Edija Rame, koji je spomenuo i nezavisnost Kosova.

Na govor Rame, Vučić je rekao da je u pitanju provokacija i da neće dozvoliti nikome da ponižava Srbiju u Beogradu, a da je Kosovo bilo i ostalo srpsko.

Ahmetaj je, uz šefa diplomatije Ditmira Bušatija, u zvaničnoj delegaciji Albanije koja je danas u poseti Beogradu, a koju predvodi premijer te zemlje Edi Rama.

To je, inače, prva zvanična poseta državnika Albanije Beogradu nakon 68 godina, kada je u tadašnjoj Jugoslaviji u poseti bio albanski predsednik Enver Hodža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: