"Rama provocira, otkazati posetu"

Potpredsednik DSS Milan Lapčević rekao je da Vlada Srbije treba da otkaže posetu albanskog premijera zakazanu za 11. novembar.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

18:43

Default images

On je istakao da to treba da bude učinjeno zbog njegovog intervjua u kojem na grub način provocira i iskazuje teritorijalne pretenzije prema Srbiji.

Lapčević je, na konferenciji za novinare, rekao da je neviđeno u dosadašnjoj diplomatskoj praksi da albanski premijer Edi Rama kao gost "sastavlja protokol posete tražeći predaju ključeva Beograda i održavanje političkog skupa u Preševu".

On je rekao da albanski premijer treba da se izvini za incident na stadionu "Partizana".

Lapčević je zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da građane informiše ko su bili ljudi i s kakvim namerama su marširali u uniformama "koje podsećaju na one koje su nosili pripadnici jedinica naciste i ratnog zločinca Aćif-efendije", kao i "zašto nije uklonjen spomenik pomenutom nacisti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: