Suzavcem na ilegalne imigrante

Francuska policija je koristila suzavac da bi rasterala ilegalne migrante koji su silom pokušali da uđu u kamione u luci, ne bi li stigli do Britanije.

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

00:34

Default images

U nešto dužu nego obično kolonu kamiona spremnih za ukrcavanje na feribote, pokušalo je da uđe 300 do 400 migranata (uglavnom iz Sudana i Eritreje). Pretpostavlja se da su se neki od njih prethodno krišom uvukli u vozila.

Ilegalni migranti u sve većem broju nastoje da stignu iz Francuske do Britanije za koju veruju da ima liberalniju politiku davanja azila.

Ilegalni kampovi migranata niču oko Kalea još od 2002. godine, kada su francuske vlasti zatvorile ozloglašeni centar za imigrante Sangat.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev je prošlog meseca objavio kako je Britanija pristala da priloži 15 miliona evra kao doprinos unapređenju bezbednosnih mera u vezi s migranata u Keleu.

Zbog problema s migrantima ovaj francuski grad je čak zapretio da će zatvoriti liniju prema Doveru.

Računa se da trenutno u Kalea oko 1.500 migranata vreba priliku da se ukrca na neki od kamiona koji idu za Dover.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: