SZO: Objavićemo izveštaj o eboli

SZO obećala da će objaviti kompletan izveštaj o svom delovanju povodom krize zbog ebole kad nalet ove bolesti bude stavljen pod kontrolu.

Izvor: B92

Subota, 18.10.2014.

20:18

Default images

Saopštenje je izdato nakon što je juče AP objavio sadržaj jednog "procurelog" internog dokumenta Svetske zdravstvene organizacije (SZO) iz kojeg proizilazi da ova organizacija otkad se ebola pojavila nije učinila dovoljno.

U SZO ističu da je objavljen dokument u stvari samo "prvi nacrt", čiji navodi nisu provereni. SZO napominje da sada, u jeku kampanje protiv ebole, ne može da svoje ograničene resurse usmerava na detaljnu analizu ranijeg delovanja, ali da će to učiniti kad kriza prođe, prenosi Rojters.

U dokumentu SZO u koji je imala uvid agencija AP, ukazuje se na ozbiljne greške u koordinaciji reagovanja na epidemiju ebole, pri čemu su među razlozima navedeni nekompetentno osoblje i nedostatak informacija.

U pomenutom procurelom izveštaju se navodi da eksperti SZO nisu uočili da tradicionalni metodi suzbijanja zaraze neće delovati u regionu sa poroznim granicama i propalim zdravstvenim sistemima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: