Tači: Kukavički čin Srbije

Odlazeći kosovski premijer Hašim Tači smatra da je ono što se desilo na utakmici Srbija - Albanija ''varvarski i kukavički čin Srbije''.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 15.10.2014.

17:52

Default images

''Utakmicu sam gledao sa posebnim emocijama i pozdravljam i igrače i navijače'', rekao je Tači novinarima upitan da prokomentariše utakmicu, a nakon razgovora s predsednicom Atifete Jahjagom o formiranju kosovskih institucija.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u finišu prvog poluvremena nakon što se iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom tzv. velike Albanije.

Zbog toga je priveden brat premijera Albanije Olsi Rama, međutim, ubrzo potom je pušten i odleteo je u Tiranu.

Usledile su oštre reakcije srpskih zvaničnika, pogotovo predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića.

Prethodno se obratio i albanski premijer Edi Rama, koji treba da 22. oktobra dođe u zvaničnu posetu Beogradu, a komentar sličan Tačijevom imao je bivši predsednik i premijer Kosova Salji Beriša.

"Srbija nije osudila akte nasilja i mržnje"

Ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bušati je izjavio da je za žaljenje da najviši zvaničnici Srbije nisu našli smelosti da se distanciraju i osude akte nasilja i mržnje koja je juče otvoreno iskazana prema albanskim nacionalnim simbolima i simbolima NATO.

Albanski ministar je zatražio da se odgovorni za jučerašnje nasilje izvedu pred lice pravde i zatražio od srpske strane da se odrekne neistinitog informisanja i medijske propagande.

"Ekstremističko ponašanje koje ima za cilj da kao taoce zadrži dva naroda su deo prošlosti", kazao je Bušati.

UEFA je otvorila istragu i očekuje se da sledeće nedelje izađe sa odlukom o incidentu koji se dogodio juče tokom utakmice reprezentacija Srbije i Albanije.

Bušati je od kuće evropskog fudbala zatražio da organizuje nepristrasnu istragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: