Blic: Žandarmerija na proveri

Protiv više od 100 pripadnika Žandarmerije podnošene su krivične prijave, utvrđeno je bezbednosnom proverom skoro svih 2.000 pripadnika, piše današnji "Blic".

Izvor: Blic, Tanjug

Ponedeljak, 13.10.2014.

09:06

Default images

Polovina žandarma koji imaju krivični dosije, prema proverama MUP, nisu okarakterisani kao "ozbiljan bezbednosni problem", jer je reč o osobama protiv kojih su prijave podnošene zbog saobraćaja, navodi list.

Druga polovina žandarma je, međutim, okarakterisana kao problematična. Postoje i oni, kažu u MUP, koji nemaju krivični dosije, koji su po zakonu čisti, ali koji su, kao incidentne osobe sa sumnjivim konkatima, čak veći potencijalni bezbednosni rizik, navodi "Blic".

Popisani su svi u Žandarmeriji koji imaju problematičnu biografiju. Biće urađena nova sistematizacija radnih mesta i strogo određena njihova zaduženja, kažu u vrhu MUP, prenosi list.

Na ovaj način nadležni će pokušati da urede stanje u najbrojnijoj specijalnoj jedinici MUP-a, koju već nekoliko godina potresaju afere, skandali, krivična dela, smene... Skoro svi vezani su za niški odred, čiji pripadnici stoje i iza poslednjeg incidenta - prebijanja brata premijera Aleksandra Vučiha, navodi "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: