Petak, 03.10.2014.

19:43

Bosanka najmlađa švedska ministarka

Fočanka Aida Hadžialić (27) postala je ministarka obrazovanja u novoj vladi Švedske koju je danas predstavio premijer Stefan Lefven.

Izvor: Tanjug

Default images

Hadžialić je rođena 1987. godine, a u Švedsku je došla sa pet godina kao izbeglica iz Bosne i Hercegovine, prenosi "Dnevni avaz".

Diplomirala je pravo na univerzitetu u Lundu, a prvi politički uspeh ostvarila je 2010. godine kada je kao članica Socijaldemokratske partije izabrana u parlament grada Halmstada.

Najmlađa švedska ministarka prethodno je bila zamenica gradonačelnika Halmstada.

Prema pisanju bosanskih medija, hobi joj je fotografija, omiljeni film je "Engleski pacijent", a pisac Ernest Hemingvej, dok od muzike voli da sluša Šopena i Ališu Kiz.

Po izboru časopisa "Vekans Affarer 2013” bila je na 10. mestu od 101 supertalentovane osobe u Švedskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: