Abas u GS o okupiranim teritorijama

Abas izjavio da će na Generalnoj skupštini UN tražiti rezoluciju koja bi postavila "rok za okončanje izraelske okupacije palestinskih teritorija".

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

08:46

Default images

Palestinski predsednik Mahmud Abas je rekao da će, ako UN odbace taj zahtev, tražiti članstvo u međunarodnim agencijama UN, uključujući i Međunarodni krivični sud.

Palestinsko članstvo u Međunarodnom krivičnog sudu moglo bi da otvori put ka podizanju optužnica protiv Izraela za zločine počinjene u pojasu Gaze za vreme poslednjeg sukoba između Izraela i palestinskog radikalnog pokreta Hamas, kao i za jevrejsko naseljavanje okupiranih palestinskihteritorija.

Abasov savetnik Nabil Abu Rdeneh izjavio je da Abas želi da UN u rezoluciji "postave precizan datum za okončanje izraelske okupacije Zapadne obale, pojasa Gaze i istočnog Jerusalima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: